Portada > QUE NO ES PERDIN ELS CAMINS !!

L'Agrupació Excursionista de Granollers

Agenda d'actes

 1. S. Martí Sarroca - Ogassa - Pedra dels 3 Bisbes - Serrat de les Pasteres" ( 13 km. 600m. desn Dificil)
  Dia i hora: diumenge 15/09/2024 de les 7:00 a les 19:00
  Lloc: S. Martí Sarroca - Ogassa - Pedra dels 3 Bisbes - Serrat de les Pasteres" ( 13 km. 600m. desn Dificil)
  Organitza: Andrés / Maria
  Arxivat a: Matinals
 2. S. Martí de Ses Corts - Cinc ermites d'Osona (17 km. 230m. desn. Fàcil)
  Dia i hora: diumenge 22/09/2024 de les 8:00 a les 14:00
  Lloc: S. Martí de Ses Corts - Cinc ermites d'Osona (17 km. 230m. desn. Fàcil)
  Organitza: Jordi C./ Àngels R.
  Arxivat a: Matinals
 3. Tregurà - Font Lleterà - Balandrau - Tregurà (14 km,. 800m, desn. Moderada, No apta per a principiants)
  Dia i hora: diumenge 29/09/2024 de les 7:00 a les 19:00
  Lloc: Tregurà - Font Lleterà - Balandrau - Tregurà (14 km,. 800m, desn. Moderada, No apta per a principiants)
  Organitza: Miguel R.
  Arxivat a: Matinals

Veure tota l'agenda
QUE NO ES PERDIN ELS CAMINS !!

Hem tallat la C-17

Diferents mitjans de comunicació de Granollers i Comarca s'han fet reso de la tallada de la C-17 per reclamar que no es perdin els camins durant la 29a Excursió Popular de Granollers efectuada el dia 10 d'abril de 2011.

Imatges al Picasa de l'AEG

Notícia a El 9nou.cat

Notícia a la Revista del Vallès

El perquè de la campanya

Des de l'Agrupació Excursionista de Granollers volem manifestar la nostra preocupació pels desequilibris creixents, la manca de connectivitat i la fragmentació territorial que pateix Granollers i bona part de la Comarca, que ens dificulta cada vegada més l'organització de la Excursió Popular.

Com s'ha arribat a aquesta situació? Bàsicament per la gran proliferació urbanística dels darrers anys, el progressiu increment de nous eixos viaris. L'eix Barcelona - Vic, carretera C-17, carretera Sabadell - Granollers, Ronda Sud i Nord, fragmentació del pla de Palou, línies de ferrocarril tradicionals i gran velocitat, entorn de l'AP-7, etc. Tots ells en un procés que ens portarà a un continu urbà fragmentat i compartimentat, que juntament amb les infraestructures associades donen lloc a un efecte barrera que pot portar-nos a l'ofegament.

Cal que tots ens sensibilitzem de les conseqüències negatives que la manca de planificació ha suposat pel territori. Cal pressionar les Institucions per tal que estableixin pautes comunes en el tractament urbanístic més enllà dels límits municipals, que permetin la connectivitat i facilitin la permeabilització dels nous vials. Volem conservar els valors d'identitat que han configurat el paisatge del Vallès. Aquell del qual es deia que tres turons fan una serra, quatre pins un bosc espès, cinc quarteres massa terra...

Els paisatges del Vallès revelen una herència notable fruit de molts segles d'història. És obligació nostra, gestionar-la amb seny, preservar-la per a les noves generacions i si pot ser millorar-la.

Aquest any 2011 dintre del recorregut de la 29a Excursió Popular de Granollers està previst travessar pel mig de l'autovia C-17 en acte de protesta, a més tenim la intenció de seguir efectuant més actes de protesta.

La junta de l'Agrupació Excursionista de Granollers

 
gestordecontinguts.cat Web patrocinat per Perception Technologies L'Agrupació Excursionista de Granollers | Avís legal - Política de privacitat | Tel. 93 860 01 47 | C/ Corró, 10 Granollers