Portada > Cursos > Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya

L'Agrupació Excursionista de Granollers

Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya

16è Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya febrer-març 2020

Finalitat

La finalitat d’aquest curs es donar a conèixer l’esquí de muntanya, tant en les seves tècniques d’ascens com les de descens, a nivell teòric i pràctic. Es donarà als alumnes els criteris basics per a que puguin realitzar sortides d’esquí de muntanya amb un mínim de seguretat i tècnica.

Assistents

Podran participar-hi totes les persones majors d’edat. És imprescindible que la persona que vulgui fer el curs sigui capaç de realitzar el viratge fonamental en pistes de neu tractada en pendents fortes, (Viratge fonamental: canvis de direcció mitjançant la cunya i finalització en paral·lel).

Serà obligatori estar en possessió de la llicencia federativa FEEC modalitat D, que incorpora l’assegurança obligatòria per realitzar la practica de l’esquí de muntanya. Preu anual de l’any 2020 a càrrec del cursetista és de 150 €, preu de l’habilitació FEDME 160 €. És pot tramitar l’assegurança temporal dels dies de les sortides pràctiques, preu a confirmar que està al voltant dels 20 €.

També serà imprescindibles que el participant del curs tingui l’equip adequat per a la pràctica de l’esquí de muntanya. Esquís, fixacions, botes, bastons, pells de foca i ganivetes, si no es disposen es podran llogar a càrrec del cursetista a les botigues especialitzades. El material de seguretat: DVA, pala, sonda, casc, piolet i grampons, si el participant no en disposa el podrà facilitar l’entitat. També caldrà portar la roba adient per les activitats a realitzar.

Sobre el curs

Els cursetistes es comprometen a seguir les indicacions dels instructors, els quals, junt amb l’entitat, no es fan responsables dels accidents que puguin sorgir al no seguir les indicacions donades. Tot cursetista que no guardi les normes de convivència, interès en l’aprenentatge o respecte a la natura pot perdre el dret d’assistir al curs, si la direcció del mateix ho considera convenient. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del curs, i es podran realitzar els canvis necessaris si les circumstancies ho aconsellant. L’instructor del curs està titulat per l’ECAM (escala catalana d’alta muntanya) com a instructor voluntari d’esquí de muntanya, titulació exigida per poder impartir aquest curs.

Les classes teòriques es realitzaran al local de l’AEG carrer de Corró, 10 de Granollers el dies indicats de 19:30 a 21:30 hores del vespre. (Horari a confirmar)

Inscripcions

Les inscripcions es poden fer a la secretaria de l’entitat, carrer de Corró, 10 de Granollers els dimarts, dimecres i dijous de 19:00 a 21:00 del vespre. Tel 93.860.01.47. correu: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

El preu de d’inscripció és de 170 € pels socis de l’AEG i de 190 € pels no socis.

Tothom que hagi fet algun curs de l'AEG en edicions anteriors té un descompte del 10% sobre el preu.

.

El preu inclou

L’assistència al curs.
El dossier amb les explicacions teòriques.
El forfait per un dia de l’estació d’esquí de La Molina.
Els tràmits i gestions per realitzar el curs.
Material: DVA, pala, sonda, grampons, piolet i casc.

El preu NO inclou

La llicència i l’assegurança Federativa de la modalitat D per a la pràctica de l’esquí de muntanya, obligatòria per realitzar el curs, la qual podem tramitar als socis de l’AEG.
El transport de les sortides pràctiques i l’allotjament.
El lloguer de material:  esquís, fixacions, botes, pells, ganivetes i bastons.

Allotjament on tenim previst l’estada de les sortides practiques:

Instructor d'esquí de muntanya del curs titulat per l'ECAM

Carles Garcia

Programa del curs 2020

Data

Activitat

Dimecres 19 de febrer

Presentació del curs.
Sessió teòrica de Material

Dissabte 22 de febrer

Sortida pràctica a l'estació d'esquí de la Molina
Tècniques de descens.

Diumenge 23 de febrer

Sortida pràctica a la Cerdanya
Tècniques d’ascens.

Dimecres 26 de febrer

Sessió Teòrica: Nivologia i allaus

Dissabte 29 i Diumenge 1 de març
Estanys de la Pera

Sortida pràctica.
Us de l’ARVA i recerca de víctimes d’allaus.

Sortida alpina pels voltans del refugi.

Dimecres 4 de març

Sessió Teòrica: Preperació propera sortida

Dissabte 7 i Diumenge 8 de març
La Cerdanya

Sortida pràctica.
Tècniques de progressió d'ascens.

Dimecres 11 de març

Cloenda del curs

Sortida post curset

A concretar

Pot haver-hi modificacions sobre el programa depenent de les condicions de la neu, de la climatologia i de la disponibilitat dels conferenciants, sempre s’avisarà a temps.

 
gestordecontinguts.cat Web patrocinat per Perception Technologies L'Agrupació Excursionista de Granollers | Avís legal - Política de privacitat | Tel. 93 860 01 47 | C/ Corró, 10 Granollers