Portada > Notícies > Pràctica d'esports a partir del 2 de maig

L'Agrupació Excursionista de Granollers

Pràctica d'esports a partir del 2 de maig

01/05/2020
Després de la publicació al BOE de l’ordre ministerial SND/380/2020, la FEEC ens ha enviat les 10 preguntes més freqüents que els hi han fet arribar els federats i federades.
font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/faqs-esports-feec-a-partir-del-2-de-maig/

 

1. La llicència em cobreix tot i que s’allargui l’estat d’alarma?

Sí, la llicència donarà cobertura a tots els federats i federades que practiquin els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar per la ciutat no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són. Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament les normes decretades en la “Orden SND/380/2020”.

2. Hi ha limitacions d’horari per fer esport?

No, es pot fer esport un cop al dia però sense limitació horaria. Sí que hi han franges horaries per fer esport. En ciutats de més de 5.000 habitants es podrà fer esport entre les 6h i les 10h al matí o entre les 20h i les 23h al vespre. En pobles de menys de 5.000 habitants la franja horaria serà de 6h del matí a les 23h de la nit. Els més grans de 70 anys ho hauran de fer entre 10 i 12h i entre 19 i 20h.

3. Puc fer esport amb més gent?

No, només es pot fer esport de manera individual, sense contacte i en espais oberts.

4. Puc fer més d’1 KM quan surti a fer esport?

Sí, la limitació per fer esport estarà dins el municipi de residència. L’exercici ha de ser sense pauses fins a la finalització d’aquest. Es pot circular per qualsevol via o espai públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, però sempre dins la localitat pròpia. En cap cas es pot sortir del teu poble o ciutat.

5. Qui pot fer esport?

Tothom de més de 14 anys i que no tingui símptomes de la Covid-19. Respectant la distància sanitària de 2m. i les franges horàries establertes. Es podran practicar esports com les curses per muntanya, la marxa nòrdica, la BTT …

6. Puc anar a escalar?

Sí, si vas a una zona a l’aire lliure, en solitari i dins el teu municipi pots escalar. No podrem anar dues persones en cap moment a fer escalada, ja que no està permès de moment l’esport si no és de forma individual. El desplaçament sempre caminant o en bicicleta fins al lloc on es realitzi l’esport. No es poden utilitzar rocòdroms a l’aire lliure al ser instal.lacions no autoritzades i desaconsellem la utilització de vies ferrades com a conseqüència de ser una zona on l’assitència de gent diversa pot comportar un alt risc de contagi, es prioritzaran sempre mesures sanitàries. S’hauran de consultar sempre les possibles restriccions establertes a la zona.

7. Puc anar a escalar a un rocòdrom?

No, no es poden utilitzar zones públiques esportives, ni espais tancats. No es pot fer escalada en rocòdroms.

8. Puc anar a córrer a una zona que és parc natural?

Sí, sempre que la zona sigui dins del propi municipi i respectant la regulació pròpia del Parc Natural.

9. Els federats i els no federats tenen una regulació diferent?

No, estem a l’espera de la regulació que en el seu cas han de fer pública per la pràctica dels entrenaments d’esport federat a partir de dilluns 4.

10. Puc agafar un vehicle per deplaçar-me?

No, no es pot agafar ni vehicle motoritzat ni transport públic, els deplaçaments sols a peu o bicicleta

 

 

Es recomana evitar zones on es pugui produir una acumulació de gent realitzant activitat física o pràctica esportiva. Consulta el FAQS de la SGEAF del govern de la Generalitat.

Us deixem també les recomanacions que va fer doctor Daniel Brotons especialista en disciplina de l’esport a l’instagram live de la FEEC per la recuperació de la rutina esportiva.  Click aquí

 

 

 

Arxius adjunts

Arxivat a: AEG

Fer un comentari

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc. *

Escriu els caràcters de la imatge. *
 
gestordecontinguts.cat Web patrocinat per Perception Technologies L'Agrupació Excursionista de Granollers | Avís legal - Política de privacitat | Tel. 93 860 01 47 | C/ Corró, 10 Granollers